[TOP 5] My Fav. Utada Hikaru Songs

Wah, sampai juga kita di penghujung Februari 2011. Hm, masih ada 2 hari lagi si. ^^ Anyway, like usual, at 4th week in every month, I’d like to share my Top 5. This time, I’m going to share my favorite songs from one of my favorite Japanese artist: Utada Hikaru.

Cover of "Deep River"
Cover of Deep River

Who is Utada Hikaru? Heee– if you are a J-music lover, I think you can answer it. She is one of Japanese divas whose songs mainly in R&B genre, but she also experiments with other sounds, such as rock, dance, ethereal waves, etc. Her songs also popular as soundtracks, like in game (Kingdom Hearts series), dorama (Majo no Jouken, Hero, Last Friends, etc.), and animation/movie (Evangelion). Can you name the title of the songs? If you are new to Utada Hikaru, do try hear her songs that are also already out in three best compilation albums: Single Collection vol.1, Singles Collection vol.2, and a compilation of her English songs – Utada the Best.

Now, on to the list.

#5
Goodbye Happiness

So Goodbye Happiness
nani mo shirazu ni hashai de ta
ano koro e wa modore nai ne
soredemo ii no
Love me

This is the most cheerful song I’ve ever heard from Utada. It is a fun pop, starts with piano and the -aaa- backing vocal that creates the song’s atmosphere ’til the end. Its music video is funny and sweet. I kinda confuse about this song lyric, why “goodbye loneliness”, then “goodbye happiness”??? Hm… ^^

#4
Keep Tryin’

Taimu izu manee
Shourai kokkakoumuin da nante
Iu na yume ga nai na
Aijou yori money
Dariin wa sarariiman datte
Ii jan ai ga areba

A song that is reaaaallly cool in sound and lyric. It is so 21st century. ^^ Faito, girls. For a better love and life. ^^

#3
Apple and Cinnamons

Let’s not get started with the he said, she said
Sometimes it just doesn’t go on as planned
Let’s not get started with the he said, she said
Sometimes it just doesn’t go on as planned

In this song, Utada sings full in English. It is an R&B song, produced by Eriksen Mikkel Storleer and Hermansen Tor Erik who worked with Ne-Yo’s, Beyoncé, and Rihanna. I like her voice here, very smooth.

#2
Deep River

Oh oh subete wo ukeireru nante
Shinakute ii yo
Watashitachi no itami ga ima tobidatta
That’s why…
That’s why I chose you

This is my favorite song from my favorite Utada Hikaru’s album: Deep River. It starts with sounds of guitar and banjo (please correct me if I’m wrong). A ballad with very romantic lyric.

#1
Passion

wonk ouy naht noitceffa erom deen i

Can anyone guess what those lines mean? Hehe, nope, that’s not Scandinavian/Russian or other language. Read it from the last letter in each word, start from the last word. Got it?

This Kingdom Hearts 2’s soundtrack is my favorite Utada song. This song is made into two version: the english one released under the title “Sanctuary”. It has a unique sounds and atmosphere. I believe that its genre is ethereal wave. The video is ethereal too; with “people” play drums and the dancing. Great song!

How bout you? What is your favorite Utada’s song (s)?

PS:

Image source is from amazon.com and found through Zemanta. All links here are provided to give more information, such as info from wikipedia as well as songs lyrics and translation. If you find out that the link is dead or harmful, please do tell me, kay? Thank you.

14 thoughts on “[TOP 5] My Fav. Utada Hikaru Songs

  1. Helo Dhitzunako,
    akhirnya gw ketemu somebody yang suka lagu2 hikki,
    my 5 top list of hikki’s songs:
    1. Goodbye Happines, (setuju sama commetn lo di atas, background vocalnya “aaaa” itu mnurut gw catchy abis, dan lagunya emg top.
    2. Passion, menurut gw lagu 1 ini unik dan bikin merinding setiap gw denger
    3. Tegami, Nada gitarnya catchy abis, denger lagu ini serasa kaya di dalem rumah, suasana dingin sambil duduk di deket jendela (Drama jepang bgt ya gw hehe)
    4. Blue, nada “aaaa”nya bikin catchy, nada2 minornya juga bikin top ini lagu, pas reffnya ga gampang itu nyanyinya naik turun naik turun
    5. Celebrate, lagu agak2 lounge jazzy, bassnya bikin angguk2 kepala
    PS: gw pengen bgt bawain lagu2 utada, ada yng bersedia jadi vokalsinya?😀 (gw main bass aja)
    cheers mate

    1. Thank you for sharing your Top 5, bungaldo. Sdh denger single terbaru Hikki: Sakura Nagashi? Untuk sekarang, lagu tersebut masuk Top-5 versi saya.
      Semoga ketika Hikki kembali dari hiatus, akan lebih banyak lagi lagu keren yg bisa kita dengar.🙂

  2. My top 5 fav Utada songs:

    5. Sanctuary/Passion
    4. Simple & Clean/Hikari
    3. Beautiful World
    2. Beautiful World

    and number 1……

    BEAUTIFUL WORLD!!!
    In my opinion- her best song!

    1. Wa.. I can see it from your list that you really like Beautiful World.😉
      Btw, have you ever heard the “band” version of the song? Which one do you prefer?

  3. wuah, pengen juga ah bikin list fave utada…sukkaaa…gara2 tadi sore streamingan swaragama dan ichigo lgi muterin Come Back to Me, jadilah sore ini termehek-mehek. apalagi cuaca di kalimantan lagi sering ujan, cucoklah suasananya *eadow
    kalo aku sih :
    1. Sakura Drop
    2. Come Back to Me
    3. Easy Breezy
    4. Deep River
    5. Travelling

    Kalo First Love ga diitung, lhaaa siapa yang ga suka coba…malah ampe di-cover sama Eric Martin, vokalisnya Mr. BIG…
    Nice Posting! Mau donk di-link…:D

    1. Hiaaa… hayo semangat jangan mellow😉
      Wah, dari list yang 5, tiga dari Deep River ya. Album yang satu itu memang ::top::

      Di-link? Exchange link maksudnya? Boleh, boleh.🙂
      Thanks yah udah mampir ke blog saya.🙂

  4. hweee…!! bahas hikki juga???!!

    gw punya lagu2 dari smua albumnya. tapi kok yang goodbye happiness belom pernah denger yak? maklum, ga pernah update lagi si, hehehe..

    gw paling suka lagu2 dari album Deep River. Kesannya beda banget dari album First Love & Distance. Smua suka deh, mulai dari Sakura Drops, travelling, Deep River, Final Distance, Playball, huhuhu…smua aja yak! wkwkwk

    1. Wah, kalo soal Utada Hikaru, gue mah kalah deh ma elo.
      Iya, yang First Love dan Distance banyakan bergenre rnb deh. Sound-sound yang rada-rada ethereal memang mulai kerasa di Deep River. Goodbye Happiness memang ga ada di album studio-nya, tapi ada di album Single Collection vol.2 di cd kedua.

      Haha, iya nih. Soalnya bulan2 ini lagi suka denger lagu Hikki berulang-ulang. ^^ Kayaknya lo pernah deh bahas lagu2 Deep River, kalo iya, gue mau dong nge-link ke sana😉

  5. Wah, itu 2 lagu yg mengenalkan gue sama Utada. *nostalgia mode on
    Fly Me to the Moon kalo ga salah jd ending song anime Evangelion, yang sygnya ktika ditayangin di Indo, malah dicut. T.T
    Thx 4 sharing, Nov🙂

    1. Yup,yup. Selain itu, dia juga pernah cover “Close to You”-nya Carpenter. Beda dengan Fly Me to the Moon yang lebih nge-beat, Close to You jadi slow.

Your Comment Will Make My Day :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s